Kil Maskesi Nedir?
Kil maskesi, toprak, kaya ve yanardağlardan çıkan lavların toz haline gelen parçalarından oluşan ve çok fazla mineral içeren kilden yapılan maskedir. Toprağın rengine göre, kilin rengi de değişiyor ve kil maskeleri yeşil, pembe, beyaz ve sarı olarak gruplara ayrılıyor.
Kil içerisinde çok fazla ve farklı mineraller barındırmasından dolayı cilt için inanılmaz faydaları vardır.
Kil Maskesinin Faydaları
Kil maskesinin faydaları fazla olmakla birlikte; barındırdığı mineraller sayesinde cildi beslemesi ve doğal parlaklık vermesi en belirgin faydasıdır.
- Yağ dengelenmesini sağlar; ciltteki fazla yağı alıp, cildi yağlardan arındırarak; yağ dengesini sağlar. Yağlanmayı engeller ve parlak bir cilde sahip olunmasını sağlar.
- Yağ gözenekleri sıkılaştırır; cildi derinlemesine temizleyerek, gözenekleri de temizler ve sıkılaşma sağlar.
- Cildin rengini düzenler; cilt renginde farklı tonlar mevcut ise, düzenli kil maskesi ile cilt tonu dengelenir.
- Akne oluşumunu engeller; düzenli kullanıldığında akne ve sivilce oluşumunu engeller.
- Ölü derileri arındırır; ciltteki pütürlenmeler ölü derinin birikmesinden kaynaklanır. Haftada bir kez kil maskesi uygulanması, cildi ölü derilerden temizler.
- Lekelerin açılmasını sağlar; güneşten kaynaklı koyu lekelerin zamanla açılmasına neden olur.
Farklı renklerde olan kil maskesinin faydaları de değişiklik gösterir.
Beyaz kil maskesinin faydaları, cildin toksinlerden arındırılmasına yardımcı olur. Cildin canlı ve dinç görünmesini sağlar. Ciltteki sebum oranını düşürerek; gözeneklerin açılmasına neden olur. Bu yüzden uygulama sonrası mutlaka nemlendirici kullanılmalıdır.
Pembe kil maskesinin faydaları, cildi tahriş etmeden temizler. Hassa ciltlerdeki tahrişi ve yıpranmayı azaltır ve cildi nemlendirir. Pembe kil, kan dolaşımını hızlandırdığı için cilde canlılık kazandırır.
Kil maskesi uygulanırken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta ise; hassa bir cilde sahip olanlar haftada bir kez, yağlı ve karma cilde sahip olanlar haftada en fazla iki kez uygulamalıdır.