Hamilelikte Düşük Nedir, Türleri Nelerdir?
Hamilelikte Düşük Nedir, Türleri Nelerdir? Düşük, hamile kadınlar için yaygın bir sorundur ve istatistikler ortalama olarak her on kadından biri ila ikisinin bunu yaşadığını göstermektedir.
Hamilelikte Düşük Nedir, Türleri Nelerdir? Hamilelerin büyük sorunu düşük nedir, düşük türleri nelerdir? Hamileliğin tam dönemine ulaşmadan sonlanması olarak tanımlanan düşüğe yol açabilecek bir dizi faktör vardır ve hamilelik olgun bir aşamaya ulaşmadan önce meydana gelebileceğinden, anne adaylarının düşük yaptıklarını fark etmeleri bazen zor olabilir.
Düşük Nedir
Düşük, hamile kadınların sık karşılaştığı bir sorundur. Gebeliğin olgunluk aşamasına ulaşmadan sonlanması olarak tanımlanır. Düşük, birçok hamile kadın için yaygın bir durumdur. Ortalama olarak her on hamile kadından bir ila ikisinin düşük yapacağı tahmin edilmektedir. Rakamlar ülkeden ülkeye değişse de, bu sorun hala nispeten sık görülen bir durumdur. Hamileliğin tam dönem olgunluğa ulaşmadan sonlandırılması olarak tanımlanan düşüğe katkıda bulunabilecek birçok farklı faktör vardır. Bazı anne adayları için düşük yaptıklarını fark etmek zor olabilir, çünkü bu genellikle hamilelik fark edilebilecek kadar ilerlemeden önce gerçekleşir. Bununla birlikte, düşüğün göstergesi olabilecek bazı belirtiler vardır.
Farklı Düşük Türleri
Hamilelikte ortaya çıkan ve anne ve babalar tarafından istenmeyen en büyük sorun olan farklı düşük türleri şunlardır.
Kaçırılmış Düşük: Bu, embriyo veya bebeğin öldüğü ancak vücudun onu dışarı atmadığı durumdur.
Tamamlanmamış Düşük: Bu, vücudun gebe kalma ürünlerinin bir kısmını dışarı attığı ancak tamamını dışarı atmadığı durumdur.
Tam Düşük: Vücudun tüm gebe kalma ürünlerini dışarı attığı durumdur.
Septik Düşük: Hamilelik sırasında rahimde enfeksiyon oluşmasıdır
Kendiliğinden düşük ve gebelik kaybı olarak da bilinen düşük, bir embriyo veya fetüsün bağımsız olarak hayatta kalamadan doğal ölümüdür. Düşük, gebeliğin ilk 20 haftası içinde kendi kendine sona eren bir gebeliktir. Düşük çoğunlukla çocuktaki kromozomal anormalliklerden kaynaklanır. Bu, tüm vakaların yüzde 50’sinden sorumludur. Diğer olası nedenler arasında enfeksiyon, hormon sorunları ve rahim veya rahim ağzı ile ilgili fiziksel sorunlar yer alır. Diğer nedenler arasında enfeksiyon, belirli toksinlere maruz kalma, sigara ve alkol kullanımı yer alır. Hormonal sorunlar ve rahim anormallikleri de potansiyel nedenlerdir. 40 yaş üzeri olan anne adaylarında görülme oranı oldukça fazladır.