Gebelik

BEBEKLERDE PİŞİĞİN DOĞAL YÖNTEMLERLE TEDAVİSİ

BEBEKLERDE PİŞİĞİN DOĞAL YÖNTEMLERLE TEDAVİSİ

 

Tıbbi açıdan çok ciddi bir durum olmasa da pişik , hem bebeğiniz hem de sizin için rahatsız edici ve zor bir durumdur . Pişik oluşumunu önlemek için çok basit önlemler alabilirsiniz . Öncelikle her alt değiştirmenizde bebeğinizin poposunu su ile yıkayın ve iyice durulayın . Gün içinde mümkün olduğu kadar bebeğinizin altının açık kalmasına izin verin  . Bebeklerdeki en ufak bir ıslaklık bile pişiğe neden olabilir , bezini sık sık değiştirin. Bebeğinizin bezini değiştirdikten sonra poposunun kuruması için bir süre bekleyin . Mümkünse temizliği için kolonyalı mendilleri kullanmayın. Sadece su ve pamuk işinizi görecektir . Emziren annelerin asitli gıdalardan uzak durması da pişiğin önlenmesinde oldukça önemlidir .

 Bütün önlemlerinize rağmen pişik oluştuysa neler yapabiliriz ?

Bir adet E vitamini kapsülünü açın ve bebeğinizin pişik olan bölgesine  direk uygulayın. E vitamini işe yarayacaktır çünkü cildin daha çabuk iyileşmesini sağlar . Pişik alanını yeterli kadar havalandırmaya çalışın . Mısır nişastasını papatya çayı ile karıştırın ve pişik alanına sürün . Bu karışım kızarıklığı ve iltihabı azaltacaktır . Bebeğinizin pişiği mantar sebebiyle oluşmuş olabilir  , bu durumdan eminseniz bebeğin poposunu bir bardak su ve bir çay kaşığı karbonat karışımıyla temizleyin. Saf hindistan cevizi yağını ciddi pişik yaralarının tedavisinde rahatlıkla kullanabilirsiniz . Pişik tedavisinde kullanılan farklı bir yöntem ise kil lapası uygulamak . Kili  tavada 10  dk . kadar ısıtın sonra suda eritip krem haline getirerek pişik alanına uygulanabilir  İşe yarayan yöntemlerden bir diğeri ise saf zeytinyağıdır .  Saf zeytinyağını biraz ısıtıp  asidini aldıktan sonra  pişik olan yere uygulayabilirsiniz .

Eğer bebeğinizin pişiği uyguladığınız doğal tedavilere rağmen geçmiyorsa veya ateş , iştahsızlık gibi şikayetlerde başladıysa mutlaka doktorunuzla görüşün.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu